Platite jednim klikom pomoću Google Pay™

6/25/2024

Moderno doba se ne zove uzalud doba pametnih telefona. Iako je takav uređaj olakšao komunikaciju, pristup informacijama kao i svaki drugi aspekt svakodnevnog života, zašto ne olakšati proces plaćanja?

Kroz partnerstvo ProCredit Bank sa Google Payom, možete dodati sve svoje MasterCard kartice na jedno mesto i platiti u tren oka, direktno sa svog Android telefona ili pametnog sata!

Saznajte kako Google Play funkcioniše od jedine banke koja podržava ovu uslugu na Kosovu.

Kako aktivirati Google Pay?
Kao i sa svim ostalim s Google Playom, aktiviranje aplikacije i postavljanje vašeg Android uređaja za jednostavno beskontaktno plaćanje je izuzetno jednostavan proces. Samo sledite sljedeće korake:

Korak 1: Otvorite aplikaciju Google Wallet™. Kao korisnik Android uređaja, možete pronaći Google Wallet na Google Play-u (ako ga već niste preuzeli na svoj telefon).

Korak 2: Nakon otvaranja aplikacije, na desnoj strani ekrana ćete pronaći dugme 'Add to Wallet' preko kojeg možete dodati svoje debitne ili kreditne Mastercard kartice ProCredita u Google Wallet. Možete učitati sliku svoje MasterCard kartice ili dodati detalje svoje kartice ručno, a vaša kartica je sada deo vašeg Google novčanika!

Korak 3: Da bi usluga Google Pay bila funkcionalna, neophodna je i verifikacija kartice. Dodavanjem kartice, dobićete pin putem SMS-a na broj registrovan u vašem ProCredit profilu, preko kojeg možete izvršiti verifikaciju. Sada vam je Google Pay na raspolaganju!

Kako kupovati s Google Payom
Sada kada ste postavili Google Play, vreme je da ga koristite!

Kupovina u prodavnicama
Muke oko vađenja novca ili bankovne kartice iz sigurnosti vašeg novčanika i neugodnost čekanja/stvaranja redova za druge ljude u prodavnicama ili tržnim centrima - to su brige prošlosti.

Uz Google Pay, možete kupovati ili plaćati samo prinošenjem telefona ili pametnog sata na POS terminal! Kada budete spremni za plaćanje, otvorite telefon, držite ga blizu POS čitača ili i mPOS i sačekajte potvrdu. Samo proverite ima li terminal znakove prihvata koji potvrđuju da su beskontaktna plaćanja i Google Pay podržani i za nekoliko sekundi završili ste proces plaćanja!

Online kupovine i kupovine u aplikaciji
Online kupovina je definitivno ugodan proces, sve do poslednjeg koraka, a to je plaćanje. Šanse da pogrešite brojeve vaše kartice ili druge podatke prilikom popunjavanja podataka su velike i kao takve mogu samo izgubiti dragoceno vreme i dovesti do pogrešnih transakcija.

Uz Google Pay, ovaj proces radite samo jednom! Sa vašim karticama dodanim u Google Wallet, imate slobodu da odaberete Google Pay kao način plaćanja ili samo pritisnete dugme 'Pay with Google Pay' – i to je to! Ne morate ispunjavati formulare ili ponovo unositi svoje podatke o plaćanju svaki put kada plaćate putem interneta. Sve imate u Google novčaniku, a Google Pay plaća umesto vas!

Još lakše za vas uz Google Pay!