Sigurne digitalne transakcije sa Google Payom™

6/25/2024

Kao partner Google Pay-a, ProCredit banka igra ključnu ulogu u integraciji ove napredne platforme za plaćanje na kosovskom tržištu, nudeći privatnim klijentima kao i kosovskim preduzećima lakši, brži i posebno - sigurniji način za obavljanje svakodnevnih transakcija .

Kako se postiže ova sigurnost?

U potpunosti u skladu sa strogim politikama ProCredit banke o sigurnosti informacija, Google Pay je implementirao napredne sigurnosne mere i protokole koji štite finansijske informacije svojih korisnika i garantuju sigurne transakcije.

Kako Google Pay štiti vašu karticu

Prvo, da biste koristili Google Pay, vaš Android telefon ili pametni sat moraju imati omogućen sigurnosni kod ili biometrijsku autentifikaciju (otisak prsta ili prepoznavanje lica) za otključavanje. Sigurnosne mere koje slede su mnogo naprednije od toga.

Kada dodate debitnu ili kreditnu karticu u Google Pay, vaš stvarni broj bankovnog računa nije sačuvan na vašem uređaju ili na Googleovim serverima. Umesto toga, kreira se broj virtuelnog računa, poznat kao token. Ovaj token se koristi za sve transakcije koje obavljate putem Google Paya, osiguravajući da se vaš stvarni broj kartice nikada ne otkrije tokom procesa plaćanja.

Osim toga, sve vaše informacije o plaćanju i transakcijama šifrirane su industrijskim standardnim protokolima. Takvi protokoli se konvertuju vaše informacije u nečitljivom kodu za neovlašćene strane, garantujući siguran prenos tako osetljivih podataka.

Kako vas Google Pay štiti od prevare

Google Pay koristi napredne sisteme za praćenje transakcija u realnom vremenu. Ovi sistemi imaju zadatak da otkriju neobične aktivnosti u transakcijama karticama koje ste dodali u Google Wallet, kao i radnje koje izgledaju kao lažne  ili se otkriju kao neuobičajene.

U trenutku kada se otkrije sumnjiva aktivnost, vi kao korisnik ste odmah obavešteni i Google preduzima odgovarajuće mere kako bi osigurao vaš račun, uklanjajući nepodnošljiv teret zaštite vaših podataka. Čak i u slučajevima kada izgubite telefon ili pametni sat, imate mogućnost daljinskog zaključavanja ili brisanja Google Pay računa sa drugog uređaja, ili čak putem svog Google računa. Ovo sprečava neovlašćeni pristup i štiti finansijske informacije čak i ako je fizički uređaj ugrožen.

A kako biste bili sigurni da svaku kupovinu ili plaćanje koje izvršite putem Google Paya izvršite vi i samo vi kao vlasnik kartice, Google Pay nudi obaveštenja u realnom vremenu za sve transakcije. Ovo omogućava korisnicima da brzo identifikuju i prijave sve neovlašćene naplate, osiguravajući da se brzo preduzmu radnje kako bi se ublažila svaka potencijalna prevara.

Plaćajte sigurno sa Google Payom
Sveobuhvatne sigurnosne mere Google Paya čine ga jednom od najsigurnijih platformi za digitalno plaćanje na današnjem tržištu. Stavljajući vam ga na raspolaganje, ProCredit banka drži obećanje o potpunoj sigurnosti načina plaćanja.

Još lakše za vas uz Google Pay!