Često postavljana pitanja i odgovori

Na početku se uključite na stranicu e-Banking preko ovog linka.

U polje „Korisničko ime“ unesite korisničko ime koje ste dobili u banci prilikom potpisivanja ugovora o e-bankarstvu. U polje „Lozinka“ unesite lozinku, kao i na novoj stranici koja se pojavljuje kada kliknete na dugme „Nastavi“. , u zavisnosti od toga koji metod bezbednosti pristupa imate (Token, SMStan ili KTMS) morate nastaviti sa autentifikacijom (verifikacijom).

  • Metod zaštite tokena: U odeljku „token“ unesite šestocifreni broj tokena
  • SMStan: Pošaljite SMS sa sigurnosnim kodom za prijavu koji dobijate SMS-om na broj telefona registrovan u banci
  • KTMS: potrebno je da nastavite proces u aplikaciji za mobilno prijavljivanje.

Takođe vi možete da upotrebite i mobilnu verziju e-Banking-a, gde možete da se uključite preko ovog linka.
 

Promenu lozinke možete da izvršite preko opcije “Promena lozinke” koja se nalazi na glavnoj stranici e-Banking-a. Tokom postupka promene lozinke biće vam zatražen e-mail i broj telefona koje ste registrovali u banci. Vi ćete primiti jedan obaveštajni email od banke da je zahtevana promena lozinke, stoga u slučajevima kada vi niste inicirali jedan takav zahtev i primite jedan takav email, vaša je odgovornost da kontaktirate banku da bi blokirali uslugu.

Za privatne korisnike razvili smo dve nove sigurnosne metode, SMS Tan i KTMS-ProCreditMobileSignin.

  • SMS Tan metoda je slična tokenu, samo što korisnik putem SMS-a prima 6-cifreni kod za pristup e-Bankingu. Aktivaciju ove metode kupac može izvršiti slanjem SMS-a na broj 50333. SMS mora sadržavati tekst "korisničko ime PO" (gde se korisničko ime odnosi na korisničko ime korisnika koji traži promenu sigurnosnog metoda). Imajte na umu da ćete uvek dobiti aktivaciju ovog ugovora i SMS sa sigurnosnim kodom na broj mobilnog telefona nekog od lokalnih operatera koji ste registrovali na svom profilu u Banci. Savetujemo vam da vodite računa o tome da vaš broj mobilnog telefona u banci uvek bude ažuriran sa brojem koji koristite.
  • KTMS – ProCreditMibileSignin je mobilna aplikacija koja omogućava vašoj verifikaciji da dobije pristup e-Bankingu. To je najnoviji i najsigurniji metod autentifikacije transakcije koji se koristi širom sveta. Radi na iOS-u i Androidu i može se preuzeti sa Google PlayStore-a ili Apple Store-a. Aplikacija mora biti aktivirana i za ovo je potrebno Mobile Sign ID i aktivacioni kod. Ove informacije se primaju putem SMS-a ili nakon pristupa web stranici e-Bankinga.

SMS Tan je sigurnosna metoda za uključenje u e-Banking. Aktiviziranjem ove usluge vi ćete primiti jedan jedinstven sigurnosni kod koji će vam se poslati preko SMS-a. To je kod za jednu upotrebu, dakle generiše se prema vašem specifičnom zahtevu i za svaki zahtev se šalje jedan novi sigurnosni kod. Vremensko trajanje sigurnosnog koda primljenog preko SMS-a je tri minuta i nakon ovih tri minuta sigurnosni kod više nije važeći.

Da bi vam olakšali da platite mesečne račune preko e-Banking-a, mi smo kreirali  video uputstva kojima se objašnjava korak po korak kako da ostvarite ove transakcije u e-Banking-u, video snimke tražite ovde.

Periodični platni nalozi su stalne mesečne uplate ili transferi koji se obavljaju iz računa korisnika na automatski način. Da bi se informisali kako se vrše periodični platni nalozi preko e-Banking-a pročitajte ovo Uputstvo za upotrebu usluga e-Banking-a sa sigurnosnim kodom preko SMS-a.

Računi električne energije, vode, telefona, osiguranja, poreza na lične dohotke, penzijski doprinosi, porez na imovinu, ostale uplate za dobijene usluge iz budžetskih jedinica (ministarstva, sudovi itd). Onda carinske uplate.

Zbog osetljivosti informacija i sigurnosnih rizika u slanju “lozinke” preko emaila, preporučujemo vam da kontaktirate Centar za kontakte na brojeve 038 555 555 ili 04 555 555 ili da nam pošaljete vaš broj kontakta preko emaila, tako da bismo mi vas kontaktirali da bi vas asistirali na uključenju u e-Banking platformu.

Da biste nastavili dalje sa obavljanjem transfera lepo vas molimo da se osigurate da je svaka informacija data sa vaše strane kao inicijator transfera tačna. Molim vas da pazite da u rubrikama opisa transfera ne uključite nijedan drugi simbol osim slova i brojeva, takođe se ni slova “š, ž, đ, č i ć” ne prihvataju.

Dozvolite nam da vas obavestimo da će zbog bezbednosnih problema vaš e-Banking nalog biti blokiran u trenutku kada pet puta zaredom pogrešno unesete bilo koju informaciju kao što je korisničko ime ili lozinka. Sa druge strane, obaveštavamo vas da za resetovanje svog e-banking naloga možete kontaktirati kontakt centar 038/555 555 i 049/555 555 ili putem mejla kos.kujdesiperkliente@procredit-group.com.

Lepo vas molimo da imate u obzir da kako bismo razmatrali slučaj i poništili jednu od uplata, da nam pošaljete skaniranu uplatnicu preko emaila ili da posetite jednu od najbližih  filijala banke za pokretanje reklamacije / zahteva za poništenje transfera.

Vi možete da obavite transfer preko usluga e-Banking-a iz štednog računa u vaš tekući račun, i kada se pojavi novac u vašem računu, vi možete da nastavite sa podizanjem iz bankomata ili iz nekog od prodajnih mesta banke (POS).